Proč naši prarodiče neměli alergie na potraviny a proč je máme my? Zde je důvod!



Měli Vaši prarodiče potravinové alergie? Moji určitě ne! Můžete si všimnout jasné narůstající epidemie potravinových alergií, které se zhoršují s každou generací.

Podle studie, kterou v roce 2013 vydali centra pro kontrolu a prevenci nemocí, se potravinové alergie u dětí zvýšily přibližně o 50% v letech 1997 až 2011.

Ačkoli někteří tvrdí, že to je jen proto, že se tehdy takovými alergiemi nikdo nezabýval, není to tak!

Takže co by mohlo být jedním z důvodů, proč vaši prarodiče neměli potravinové alergie?

Je to opravdu docela jednoduché …

pexels-photo-339620-768x432

 

 

7 důvodů, proč naši prarodiče neměli potravinové alergie:

1) Jedli skutečné sezónní jídlo

Jídlo pocházelo ze zemědělských podniků a malých trhů na počátcích 20. století. Potravinářské konzervanty nebyly široce používané, jídlo bylo čerstvé. Kvůli nedostatku zpracovaných potravin byla jejich strava živinami hustá, což jim umožňovalo získat potřebnou výživu z potravy.

Pro kojence bylo mateřské mléko vždy sezónní.

2) Nedrželi diety a nijak se neomezovaly. Jedli potravu pouze tehdy, když byla k dispozici.

Naši prarodiče se nestali oběťmi výživných diet, marketingu potravin, počítání kalorií a jiných škodlivých stravovacích návyků, které jsou dnes populární (částečně proto, že marketingová infrastruktura ještě neexistovala). Z tohoto důvodu měli zdravý metabolismus a jedli podle potřeb a chutí jejich těla.

3) Vařili jídla doma s použitím tradičních metod přípravy.

Nákup zpracovaných jídel nebyl možný a jídlo bylo vzácným luxusem. Naštěstí pro naše prarodiče, tyto návyky skutečně zvýšily jejich zdraví.

old-people-couple-together-connected-768x509

 

 

4) Nejedli GMO, potravinové přísady, stabilizátory a zahušťovadla.

Potraviny ještě nebyly ošetřeny přídavnými látkami, antibiotiky a hormony, které by pomohly zachovat trvanlivost a zabalit je do kapes, na úkor zdraví spotřebitele.

5) Jedli celé zvíře, které obsahovaly kosti bohaté na minerály a také jedli i maso z orgánů.

Zvířecí kosti byly zpracovány nebo zakoupené za účelem výroby vývarů a polévek, přičemž na stole se vždy nacházelo místo pro maso z orgánů. Tyto potraviny byly oceněny svými léčivými vlastnostmi a nikdy se neztratily.

6) Nešli k lékaři, když se cítili špatně a neužívali léky na předpis. Návštěvy lékaře byly určeny pouze pro náhodné zranění a život ohrožující onemocnění.

Když se lidé dostali do horečky, byli na to přípravný. Když se cítili špatně, jedli polévky a měli hodně odpočinku. Neměli svého lékaře nebo zdravotní sestru a důvěřovali přirozenému léčebnému procesu mnohem více, než lidé dnes.

7) Strávili mnoho času venku.

Naši prarodiče neměli možnost vysedávat uvnitř a hrát si na svých telefonech, počítačích a herních systémech. Hráli se venku na kolech a houpačkách.

Co se dá dělat s potravinovými alergiemi?

Výživa ovlivňuje VŠECHNY buňky v našem těle. Zdraví našich buněk závisí na stravy a životního stylu. Buňky vytvářejí tkáně. Tkáně vytvářejí orgány a my se skládáme ze systému orgánů. Pokud je vaše výživa nedostatečná, bude trpět celistvost každé buňky, tkáně a orgánu v těle. Můžete být proto více citliví na určité potraviny.

Co si myslíte? Sdílejte a nechávejte nám komentáře!

loading...