Pro chutné ražniči už nemusíte do Turecka. Stačí trik s kapsičkou na pečení a máte top ražniči u Vás doma!



Milujete grilování, ale nemáte čas jít do přírody? Nevadí! Podělíme se o recept, jak si ražniči připravíte doma.

Maso bude tak křehké a šťavnaté, že si od vás recept vyžádají i vaši přátelé.

Ingredience:

1 kg vepřového masa
3 cibule
4 rajčata
Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1) Maso si nakrájejte na 4-5 cm kousky. Osolte, opepřete a přidejte k němu i vaše oblíbené koření.
1


2) Cibule si nařežte na 4 části, každou z nich rozeberte a přidejte k masu.

2

3) Rajčata očistěte od slupky a nastrouhejte na struhadle. Můžete použít i rajčata ve vlastní šťávě, potom je přidejte k masu spolu se šťávou.

4


3

4) Nechte maso odstát nejméně 30 minut, aby se dobře marinovalo.
Vezměte si dřevěné špejle a napichujte na nich střídavě maso s cibulí.

5

5) Masové špízy přemístěte do sáčku na pečení. Poklademe je do řady, aby se upekli rovnoměrně ze všech stran.

6

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte 40 minut.

Dobrou chuť!

loading...