Připravte si tento šachový tvarohový koláč. Nejprve si udělejte těsto a krém! Strávíte při tom jen 30 minut!



Život bez dezertů je nudný a nesnesitelný. Zlepší naši náladu, potěší chuťové buňky, vykouzlí úsměv na tváři a kromě toho, vytváření netypických dezertů ohromí i naši estetickou duši.

Dnes vám nabízíme recept na tvarohovo-čokoládový dezert, který nejen, že chutná úžasně a vypadá jako mistrovské dílo, nemusíte ani při jeho přípravě trávit hodiny. Vaši hosté si hned vyžádají recept!

Ingredience:

Těsto

50 ml mléka
2 lžíce kakaa
150 g másla
180 g mouky
3 vejce
1 lžičku prášku do pečiva

nádivka

4 vajíčka
120 g moučkového cukru
700 g tvarohu
200 g smetany
125 g másla
2 PL mouky
1 PL vanilkového extraktu

poleva

100 g čokolády
50 g másla
Klidně můžete smetanu nahradit jogurtem a vanilkový extrakt vanilkovým cukrem. Tvaroh je možné zaměnit za ricottu nebo mascarpone, potom však zredukujte množství smetany.

postup:

1) Mléko, kakao, cukr a máslo dejte do hrnce a vařte, dokud se všechny složky nerozpustí a nesjednotí. Potom směs odstraňte z ohně a nechte vychladit.
2) Do vychlazené směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Vše promíchejte metličkou nebo elektrickým mixérem při nízkých otáčkách.

3

 


3) Formu na pečení vystelte alobalem nebo pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně vylijte, vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 25 minut.

4

4) Po uplynutí doby vyjměte těsto z trouby a nechte ho trochu vychladit. Následně ho vyjměte z formy a nechte ho odstát, aby zcela vychladlo.
5) Na náplň si vymíchejte máslo s práškovým cukrem a žloutky.

5

6) Přidejte po částech tvaroh a smetanu. Šlehejte dokud nezískáte jednotnou konzistenci.
7) Nezapomeňte ani na zbylé bílky a vanilkový extrakt. Vše dobře vyšlehejte a vložte do chladničky.

6

 


8) Čokoládové těsto si nařežte na 10 rovných pásů s jednotnou šířkou.

7

9) Opět si vezměte plech na pečení, vystelte ho potravinářskou fólií nebo papírem na pečení. Začněte na plech ukládat pásy cesta, nejdříve po okrajích, potom do středu. Je důležité, abyste mezi nimi měli stejnou vzdálenost.

8

10) Volná místa mezi pásy z těsta vyplňte tvarohovou náplní. Nejsnáze vám to půjde pomocí cukrářské stříkací pistole nebo obyčejným plastovým sáčkem.

9

 


11) Nyní pokračujte druhou vrstvou. Upečené těsto ukládejte na to místo, kde se nachází tvarohový krém. Mezery opět vyplňte zmíněným krémem.

10

12) Máslo a čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni. Nejlepší je použít mléčnou a hořkou čokoládu ve stejném poměru. Potřete ní koláč a vložte do chladničky na 30 minut.

11

Pokud nechcete použít polevu, můžete si čokoládu nastrouhat a posypat ní koláček. Dále si vystřihněte papírové pásky, položte je na koláč jako šablonu a čtverečky posypte práškovým cukrem. Hotovo!

12

 


13

14

Dobrou chuť!

Recept na tvarohový koláč!

loading...