Připravte si slané jogurtové placky se sýrem, které si zamilujete. Připravila jsem je za 30 minut a ohromila všechny!



Pokud máte rádi placky, tento recept je pro vás! Placky s názvem hychiny pocházejí ze severního Kavkazu a do jisté míry se podobají na naše langoše.

Mimo jiné se liší tím, že se do nich dává nádivka – tou nejtradičnější je kombinace sýru a bylinek.

1

Hychiny se sýrem

Ingredience:

400g hladké mouky
250ml kefíru
1 ČL soli
1 lžičku jedlé sody
300-400g sýru Adygei (může být i jiný)
Bylinky (koriandr, kopr, bazalka …)
Máslo na potření placek

Ingredience na dip:

200ml hustého jogurtu
2 stroužky česneku
3 PL nasekaných bylinek (podle chuti)

Postup:

1) Smíchejte sodu s kefírem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2) Mouku smíchejte se solí, přidejte kefír a prohněťte si pružné těsto.
3) Hotové těsto posypte moukou a nechte přikryté ručníkem dalších 10 minut.

2

 


4) Bylinky si smíchejte s utřeným nebo nastrouhaným sýrem (záleží od konzistence sýra, jaký máte) a podle potřeby přidejte sůl.
5) Rozdělte si těsto na 6 stejných kousků, z nichž každý bude tvořit placku s průměrem do 10cm. Do středu si dejte 2 PL sýrové náplně a okraje těsta spojte dohromady. Otočte jej na druhou stranu a jemně ho vyválejte válečkem do tenkého kruhu s průměrem 20cm.

3

6) Pečte na větší pánvi bez oleje po 3 minutách z každé strany. Při ukládání na sebe, je potřete rozpuštěným máslem. Před podáváním rozdělte každou placku na 4 části.

4

7) Hotovou placku si potřete dipem, který naservírujte v samostatné misce. Ten si připravíte smícháním všech ingrediencí.
Placky jsou připraveny za velmi krátký čas a budou pochoutkou na společné večeři.

loading...