Připravte si domácí kondenzované mléko jen za 15 minut! Přírodní, voňavé a husté …



Kondenzované mléko, známé u nás i pod názvem „salko“, symbolizuje bezstarostné dětství a pochoutku, kterou měli rádi téměř všichni. Dávám si ho nejen do kávy či jako sladkost, ale i na zlepšení nálady, pokud už ani čokoláda neví pomoci.

Připravte si ho i vy podle našeho návodu a nemusíte se obávat možnosti, že by se vám nevydařilo!

potřebujete:

 

200ml mléka
200g moučkového cukru
20g másla

postup:
Smíchejte si v hrnci všechny tři suroviny.

mleko1

 

 

Položte hrnec na mírný oheň a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Když směs začne pěnit, je to jasný důkaz, že se začíná vařit.

mleko3

 

 
Zvyšte plamen, pokračujte ve vaření a nezapomeňte na stále míchání. Pokud začne směs příliš pěnit, pomalu snižte plamen. Poté, co mléčná směs sevře, povařte ji ještě přesně 10 minut.

mleko4

 

 
Odstraňte hrnec ze sporáku a vložte jej do studené vody. Tím zajistíte, že se kondenzované mléko ochladí a zhoustne.

mleko5

 

 
Vylijte ho do vhodné nádoby na skladování. Důležité je, aby to bylo uzavřené a položené na suchém místě v chladničce.

mleko6

Přejeme vám chutné mlsání!

loading...