Přestala jsem kupovat drahý marcipán. Snadno a rychle si ho umím udělat doma a je dokonce chutnější.



Ještě před 10 lety cukráři zdobili své výtvory máslovými krajkami a kytičkami nebo čokoládovými figurkami. Dnes se používá želé, ovoce, pusinky, čerstvé květiny a samozřejmě, marcipán.

Jednoduchý návod jak si vyrobit marcipán z marshmallow

Z marcipánu můžete vytvořit neomezené množství výtvorů: pokrýt jím celý dort či například ozdobit ji vyřezanými postavičkami.

marcipan z marshmallow1

 

 
ingredience:

300 g marshmallow
400g moučkového cukru (je možné, že budete potřebovat i více)
2 lžíce citronové šťávy

postup:

Marshmallow vložte do mísy, polijte citrónovou šťávou, vložte do mikrovlnné trouby a ohřejte na 20 sekund. Vyberte a změklou hmotu promíchejte.

marcipan z marshmallow2

 

 
Opět vložte misku do mikrovlnné trouby po dobu 20 sekund.
Do rozpuštěné konzistence přidejte moučkový cukr, promíchejte a hneťte na desce. V případě potřeby posypte moučkovým cukrem. Měla by vám vzniknout tvárná a hladká hmota.

marcipan z marshmallow3

Marcipán zabalte a vložte do chladničky na jednu hodinu. Pak můžete hmotu rozválet a tvarovat z nich postavičky.
Pokud si chcete připravit barevný marcipán, přidejte ke směsi potravinářské barvivo.

Hotový marcipán můžete v ledničce skladovat až dva měsíce, ale musí být vždy zabaleno ve fólii. Upozorňujeme, že moučkový cukr by měl být velmi jemně rozemletý, jinak se bude při vyvalování trhat. Dodejte vašim koláčům nový vzhled!

marcipan z marshmallow4

loading...