Pokud jste na kuřecích prsech objevili bílé pruhy, udělejte toto…



Mnoho lidí oceňuje rychlou přípravu této potraviny a nekonečné množství variací, které se z masa dají přichystat. Fanoušci zdravého životního stylu v něm najdou snadno přijatelné bílkoviny a minimum tuku. Mimo jiné je cenově dostupné, ale existuje jeden háček, kterým se každý zabývá …

Jak rozlišit kvalitní výrobek od toho škodlivého?

Nejdříve si maso dobře prohlédněte, protože pokud si všimnete bílého proužku, nekupujte si ho! Naznačují, že kuře rostlo rychle a jeho tuková tkáň je vyvinutá nerovnoměrně. Takové maso obsahuje škodlivé tuky a přísady. Nemusí vůbec chutnat tak jak má a je nevhodné i pro naše zdraví.

kureci prsa pruhy1

 

 
Trochu statistiky: 90% kuřecího masa určeného k prodeji, je chováno na drůbežích farmách. Kuřata jsou krmena antibiotiky a hormony, což vyústí do jejich rychlého růstu a za 2 týdny mají velikost dospělého kuřete. Je to 4x rychleji, protože obyčejné kuře roste 6 měsíců!

kureci prsa pruhy2

Pokud si takové maso připravíte tak, že si ho jednou uvaříte, nemusíte se obávat žádné otravy. Při časté konzumaci však může dojít k poškození vnitřních orgánů a hormonů jakož i k obezitě, onemocnění jater a ledvin.

kureci prsa pruhy3

 

 
Hlavní pravidlo je koupit si čerstvé a kvalitní maso. Pak můžete s kuřecími prsy experimentovat například si je před přípravou namočit do mléka, kefíru, vína, sójové omáčky či minerálky.

Dejte o tomto triku vědět i vašim přátelům, aby si dávali pozor na své zdraví!

kureci prsa pruhy4

loading...