Objevila jsem ten nejlepší recept na kynuté těsto. Buchty díky němu chutnají jako právě vybrané z trouby i několik dní



Vždy, když jdu dělat kynuté těsto, snažím se svůj ověřený recept něčím ozvláštnit a ještě ho tak trochu vylepšit. V jednu pěknou neděli jsem však narazila na tento recept, o který bych se s vámi ráda podělila.

Výsledkem byly nadýchané, jemné a neuvěřitelně lahodné buchtičky, kterou si můžete naplnit džemem podle vlastní chuti. Já mám nejraději meruňkový, proto byly meruňkové.

kynute testo1

 

 
Budete potřebovat:

50 gramů čerstvého droždí, ale vhodné je i sušené droždí

300 ml teplého mléka

4 lžíce cukru

800 gramů hladké mouky

2 vajíčka

100 ml rostlinného oleje

trochu vlažné vody (je-li třeba)

špetka soli

postup:

V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.

kynute testo2

 

 
Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta.

kynute testo3

Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu, je nezbytná a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.

kynute testo4

 

 
Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe. Plech nebo pracovní desku prykryte utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlové.

kynute testo5

To, jak budete postupovat dál, se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy. Buchty můžete péct v troubě, ale i smažit na oleji, podobně jako koblihy.

kynute testo6

 

 
Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut. Dobrou chuť.

kynute testo7
Mohu říci, že takové fajnové buchtičky rovnou z trouby jsem už dlouho nejedla a tento recept ocenila i moje rodina. Druhý den byly buchtičky stejně dobré jako po dopečení, což je určitě výhoda. Vyzkoušejte tento skvělý recept i vy a podělte se o něj i se svými přítelkyněmi.

 

loading...