Nový virus napadl Facebook! Zjistěte jak se mu vyhnout. Sdílejte pro pomoc ostatním



Bezpečnost v oblasti kybernetické bezpečnosti se stává stále více a více prioritami bezpečnostních složek každé země v moderním světě. Není překvapením – poslední měsíce byly charakterizovány rostoucím počtem útoků hackerů. Pokrok pokračuje a počítačová inteligence se dostává na zcela novou úroveň.

Správné používání počítače může vypadat jako jednoduchá věc na první pohled. Zapněte aplikaci Word a otevřete prohlížeč potřebný ke sledování webů, sledování filmů nebo poslech hudby. I v těchto případech však mohou nastat nepříjemné komplikace.

Zkušení hackeři vědí u lidí přesvědčení, že nemohou rozpoznat nebezpečné odkazy od těch bezpečných. Maskují je za ty, na které jsme zvyklí, a nebylo by nám na nás napadlo, že by to mohlo být podvod. V důsledku lidské nevědomosti jsou schopni napadnout a zničit i ty nejlepší fungující systémy.

Facebook – sociální síť spojující přátele po celém světě. Kdykoliv můžete kontaktovat své příbuzné, kteří se nacházejí na druhém konci světa, nebo požádat souseda o čaj. Navzdory těmto a dalším výhodám je v soukromých zprávách také plno spamu, reklam a škodlivých odkazů.


Pokud najdete odkaz na Facebooku (bez ohledu na to, zda je to váš přítel nebo neznámá osoba), neotvírejte jej vůbec. Specialisté společnosti Kaspersky Lab v Rusku identifikovali nový typ viru, který přesměruje nedotknutelné stránky na falešnou stránku a automaticky nainstaluje škodlivý software do vašeho počítače.

Přesný mechanismus šíření tohoto nového počítačového viru je stále neznámý. Odborníci v oblasti počítačové bezpečnosti věří, že hackeři používají účty a údaje shromážděné na nechráněných prohlížečích k distribuci těchto odkazů.

Link přichází ve zprávě nazvané „vaše jméno a video“ a vaše profilová fotografie je k němu připojena. Odkaz začíná hypertextovým odkazem začínajícím bit.ly. To vás vede k dokumentu na Disku Google. Dokument naznačuje, že jde o video, ale je to vše o shromažďování všech fotografií odesílatele.



Po kliknutí na video se uskuteční další přesměrování, které se liší od operačního systému každého prohlížeče. Například uživatelé Mozilla Firefoxu budou vyzváni k aktualizaci aplikace Flash Player. Místo stahování aktualizace stačí stáhnout virus program.

Na uživatele Google Chrome se zobrazí stránka, která je upravena jako YouTube. Poté obdrží zprávu o chybě, která nastala, a návrh na stažení aktualizace. Pokud je tato žádost potvrzena, v počítači bude nainstalován škodlivý program obsahující neznámé soubory.

Škodlivý software instaluje pouze reklamní bannery a bloky, aby získal více příjmů pro své tvůrce. Abyste se vyhnuli chybějícímu návnadu, neotvírejte odkazy třetích stran a podezřelé videa. Sdílejte tento článek se svými přáteli v sociálních sítích!

loading...