Nevěděla jsem si rady, jak uspokojit chuťové buňky svého muže. Pak jsem objevila tento skvělý recept!



Vepřové kotlety jsou vynikající kus masa, protože se dají dělat nejen na mnoho způsobů, ale chutnají dokonce i dětem. Není potřeba z nich vybírat mastné části a tak jsou všichni spokojeni. Aby však byly spokojeny děti, ale i všichni ostatní, připravte si doma fantastické vepřové kotlety na pivě.

V Norimberku je vepřové karé obzvlášť oblíbené. Jeho popularita je úzce spjata s historií 14. století a s jeho tehdejší šlechtou. Karé tehdy připravovali na speciální způsob a to na pivu. Šlo totiž o to, že se snažili ho přizpůsobit všem lidem. Jelikož dosud bylo karé považováno za suché maso, kuchaři na požádání zkoušeli různé receptury, kterými se snažili maso zjemnit a především připravit měkčí. A nakonec se podařilo! Tajnou ingrediencí nebylo nic jiného, ​​než tradiční a všemi oblíbené pivo. Původní recept se v tomto kraji připravuje dodnes. Samozřejmě, připravovat jej můžete i z tučnějšího masa. Vše je jen o tom, co máte rádi.

Co budete potřebovat:

800g vepřového karé
sůl dle chuti
červenou papriku dle chuti
5 cibulí
4 PL olivového oleje
50g sušených meruněk
50g sušených švestek
50g rozinek
1 sklenici tmavého piva
2 bobkové listy

 

full.B_pork_loin

Jak na to?

Maso si celé omyjeme a osušíme. Ze všech stran ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bylo celé krásně červené. Takto připravený kus masa dáme na celou noc do chladničky.

Cibuli si nařežeme na silnější kolečka. Sušené ovoce spaříme vařící vodou, aby před pečením změklo.

 

 
Vezmeme si celý kus masa a nařežeme ho na cca 10-12 plátků. Každý plátek ještě jednou posolíme, případně můžeme přisypat i červenou paprikou. Pekáč si důkladně vymažeme olivovým olejem.

Vezmeme si plátek masa a přiložíme na něj dvě kolečka cibule a vložíme na pekáč „nastojato“. Stejný postup opakujeme u všech plátků.

Na pekáč vysypeme rovnoměrně změklé švestky, meruňky i rozinky a celé to podlijeme připraveným pivem. Na závěr přidáme do i bobkový list.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170-190 stupňů na asi 120 minut. Během pečení se ujistěte, že se kůrka masa nepřipéká. Pokud se připéká, pak snižte teplotu pečení.

Upečené maso konzumujeme ještě teplé, vychladlé nechutná tak dobře. Nemusíte se obávat, že Vaše děti maso odmítnou z důvodu, že ucítí chuť piva. S pečením se všechen alkohol odpaří. Jídlo podávejte s pečenou zeleninou, čerstvým salátem, nebo s pečenými brambůrky. Přejeme dobrou chuť!

loading...