Nejlepší recept na bílkový krém s naprosto famózní chutí!



Je vynikající a oproti jiným není tak kalorický, protože v sobě neobsahuje máslo, mléko, čokoládu a podobné ingredience. Má krásnou sněhobílou lesklou barvu, je hustý a nadýchaný zároveň.

Při správné přípravě si udrží svůj tvar a je ideální pro pokrytí, ozdobení každého dortu, plnění košíčků, zákusků či jiného pečiva. Lze jej použít také jako samotný dezert do ovocných pohárů.

Malá chybička při jeho přípravě však může zapříčinit problémy. Dokonce i profesionální cukráři občas selžou. Pokud si jej budete chystat na důležitou příležitost, určitě byste si ho měli poprvé vyzkoušet ještě před tím.

potřebujete

Špetku kyseliny citronové
70ml vody
250g krystalového cukru
3 vaječné bílky

postup

Opatrně oddělte bílky od žloutků, vyhněte se i té nejmenší částečky žloutku v bílku.

V hrnci si zalijte cukr vodou na vytvoření sirupu.
krem1

 

 
Na vysokém plameni míchejte, aby se cukr rozpustil. Když začne směs vřít, snižte plamen téměř na minimum, ale sirup se musí i nadále vařit.

Na vysokém plameni míchejte, aby se cukr rozpustil. Když začne směs vřít, snižte plamen téměř na minimum, ale sirup se musí i nadále vařit.

krem2

 

 
Sirup z 250g cukru se vaří asi 10 minut (na nejmenším plameni). Když se v sirupu začnou tvořit malé bublinky, zkuste, ať už je hotový – kápněte si kapičku do připravené studené vody. Pokud se sirup nerozlévá a dají se z něj udělat měkké kuličky, je hotový.

Nyní přidejte do sirupu krystalky kyseliny citronové a dobře promíchejte.

krem3

 

 
Současně během vaření sirupu si vyšlehejte bílky do husté pěny, aby nepadala ze šlehačů či po překlopení z misky.

Během šlehání bílků do nich pomalu přidávejte teplý, čerstvě odstraněn sirup z plamene. Nalévejte jej tenkým proudem a snažte se dostat co nejblíže k okraji, aby se okamžitě promíchal s bílky.

krem4

 

 
Když je všechen sirup vylit, je třeba, aby se miska začala chladit. V zimě ji můžete postavit ke pootevřený oknu; v létě na ni použijte ventilátor s tím, že bude nasměrován na krém.

DŮLEŽITÉ: krém nechte šlehat i během chlazení, potrvá to asi 15-20 minut až do úplného vychladnutí. To, zda je již hotový zjistíte tak, že vám po překlopení z lžíce nespadne na zem a z metel ho tak snadno neoklepete.

krem5

loading...