Mým dětem již nechutnaly klasické brambory jako příloha, a tak jsem zkusila tyto pečené jogurtové brambory hotové jen za 30 minut



Jak si připravujete brambory? Způsobů je snad milion, ale když vyzkoušíte tento recept, určitě si ho zapíšete do své kuchařky a budete ho dělat jako přílohu častěji.

Na porci 4-5 brambor potřebujeme:
2 lžíce oleje
2 lžíce krémového jogurtu (například Řecký jogurt)
špetku soli
čtvrt lžičky feferonky
trošku tymiánu
Půl lžičky máty

brambory1

 

 

Postup:
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Ze surovin si uděláme marinádu přičemž kořeníme podle vlastní chuti. Marináda by měla být lehká.

Očistěte si brambory a nakrájejte je na tenčí měsíčky, které rovnoměrně naskládáme na plech obložený pečícím papírem.

brambory2

 

 
brambory3

Loading...