Moje máma si zvykla dávat cibuli do mrazáku.Když jsem zjistila proč, začala jsem to dělat taky!



Chcete si zjednodušit váš pobyt v kuchyni během vaření? Existuje mnoho triků, které zkrátí a zefektivní vaši činnost v tomto nejnavštěvovanějším místě domácnosti.

Shromáždili jsme pro vás ty nejlepší a možná překvapí i nejednu zkušenou hospodyňku!

Pokud si nechcete během krájení cibule utírat slzy, vložte ji před použitím na 10 minut do mrazničky.
1

Voda nebude při vaření přetékat z hrnce ven, pokud na něj položíte dřevěnou vařečku.

2

 

 

V případě, že již ředkvička, celer a mrkev nejsou takové křupavé, vložte je do ledové vody s polovinou syrového bramboru.

3

Neunáhlete se při vylévání pozůstatků šumivého vína, pokud již vyšuměly. Hoďte do něj 2 rozinky. Přírodní cukr s ním udělá zázrak!

4

 

 
Sůl neztvrdne, pokud do slánky přidáte trochu rýže.

5

Aby se uvařené vajíčko očistilo snadno, hoďte do vody plátek citronu nebo jedlé sody.

7

Chutnou pochoutku pro děti si uděláte z hustého jogurtu. Naplňte si jím stříkačku na těsto a malé kapky naneste na plech s pečícím papírem. Vložte ho do mrazničky po dobu 1 hodiny a vychutnávejte!

8

 

 
Pokud chcete, aby váš sýr zůstal déle čerstvý, zabalte ho do papíru na pečení.

9

A ještě jeden tip pro skladování sýra. Jak víme, sýr se vysušuje, ale dá se tomu zabránit, pokud na jeho povrch při řezu nanesete olej nebo margarín. Tato metoda je vhodná pro tvrdé sýry s voskovým povrchem.

10

Zde je návod, jak se zbavit stopek na jahodách pomocí brčka.

11

 

 
Sladké pečivo můžete vyměnit za polovinu zralého banánu.

12

Zachraňte přesolenou polévku! Přidejte pár kousků nakrájených brambor, které absorbují přebytečnou sůl, a nechte ji povařit na mírném ohni po dobu 10 minut. Následně je vyjměte z polévky a pokud je polévka přesto slaná, přidejte do ní čajovou lžičku cukru.

13

loading...