Maso na francouzský způsob z jednoho pekáče. Po tomto jídle se jen zapráší



Připravte si chutný recept s masem na váš nedělní oběd. Můžete si vybrat mezi vepřovým nebo hovězím masem, k tomu přidáte brambory, cibuli nebo zakysanou smetanu.

I přesto, že se nejedná o žádnou gurmánskou specialitu francouzské kuchyně, zamilujete si to! Na první pohled to může vypadat komplikovaně na přípravu, ale ujišťujeme vás, že opak je pravdou.

potřebujete:

500g hovězího masa

1 cibule

250g majonézy

5 brambor

100g tvrdého sýra

Sůl

Mletý pepř

koriandr

Mletý česnek (dle chuti)

Slunečnicový olej

maso-pekac1

 

 
Postup:

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.

Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte. K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.

Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem. Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.

Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte. Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.

Přejeme dobrou chuť! Nezapomeňte se s tímto receptem podělit i s vašimi přáteli!

maso-pekac2

loading...