Malý trik mi pomohl připravit nejlepší jídlo na světě „Maso po francouzsku“. Zapište si ho…



100 g tohoto chutného jídla má jen 105 kalorií. To znamená, že tradiční sváteční jídlo se změnilo na dietní. Co je velmi důležité zmínit, budeme vařit bez majonézy. Nezapomeňte na triky, které se dnes naučíte a pomohou připravit velmi chutné jídlo.

Jak připravit maso po francouzsku?

ingredience:

2 kuřecí prsa

2 rajčata

2 cibule

1 vejce

100 g tvrdého sýra

1 polévková lžíce jogurtu nebo zakysané smetany

černý mletý pepř, trochu soli

koření dle chuti (bazalka, rozmarýn, oregano)

Proč v receptu chybí majonéza? Jde o to, že přihříváním majonézy se se směs mění na tuk a bílky se srazí a tím se poškodí celá chuť jídla. Majonéza je vhodná pouze do studené kuchyně a nejlepší je, když se udělá vlastnoručně.

maso po francouzku1

 

 
Maso francouzského receptu

Připravte si své oblíbené jídlo bez použití majonézy. Uvidíte ten rozdíl. Ujišťuji vás, že už nebudete tuto směs používat při vaření.

K tomu, abyste maso francouzsky připravili v pečicí troubě jako profesionální kuchař, potřebujete vědět několik věcí. Například pro příjemnou chuť a vůni je třeba cibuli potřít na struhadle, ne nařezat na kolečka, jak se píše v tradičním receptu. Koření nejvhodnější pro kuřecí maso a sýr jsou bazalka, rozmarýn a oregano. Aby nám při pečení maso nevyschlo, je nutné jej často sledovat.

Příprava:

Nařežte kuřecí prsa na tenké filé a vyklepejte jejich. Důkladně je umyjte.

maso po francouzku2

 

 
Nařežte rajčata na tenké plátky, cibuli na plátky, nebo nastrouhat na jemném struhadle.

maso po francouzku3

Rozbijte vejce do misky, obalíme v něm kuřecí, přidej pepř, sůl a koření.

Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle.

Potřete plech na pečení rostlinným olejem, nebo použijte papír na pečení.

Na plech poklademe kuřecí řízky, na ně cibuli a kolečka rajčata.

maso po francouzku4

 

 
Rajčata potřeš jogurtem nebo zakysanou smetanou.

maso po francouzku5

Celou směs posyp sýrem

maso po francouzku6

 

 
Zapekaj jídlo dokud sýr nebude hnědý – vždyť kdo by neměl rád nahnědlou kůrku na jídle…

Maso francouzsky se sýrem a kuřecím masem ničím nezaostává za vepřovým masem zapékanou s majonézou. A kolik možných variací je možné připravit s tímto jídlem. Podle mě – je to chutné jídlo bez žádných jedů, a chuť je jedinečná.

Překvapte přátele s tímto tradičním svátečním francouzským jídlem. Udržíte si postavu a nasytíte gurmány.

maso po francouzku7

Loading...