Lékaři vyzývají rodiče, aby nedávali svým dětem párky. Dozvíte se nepříjemnou pravdu



Správní rodiče, chtějí pro své dítě to nejlepší, chtějí je mít zdravé a šťastné. No někdy si neuvědomují důsledky svých činů, které považují za normální věc. Mnoho Američanů se nezdravě stravuje a neuvědomuje si následky a špatné stravovací návyky, které předávají budoucím generacím. Nejoblíbenější jídlo je pro ně Hot Dog – je dokázáno, že ho umí zkonzumovat vícekrát za týden.Epidemiologové zjistili, že děti, které sní víc jak 12 párků v rohlíků za měsíc, mají 9krát vyšší riziko vzniku leukémie a to není vše!

V jiné studii byli děti, které jedli párky v rohlíku vícekrát týdenně, vystavené většímu riziku rakoviny mozku.
Studie zkoumala vztah mezi potravinami a rizikem leukémie u dětí od narození do veku 10ti let v Los Angeles v letech 1980 až 1987.

parkynejist1

 

 
Výzkumníci Surusua a Savitz studovali případ rakoviny u dětí v Denveru a zjistili, že děti narozené matkám, které konzumovali párky v rohlíku jednou a nebo vícekrát týdně během těhotenství, měli přibližně dvounásobné riziko vzniku mozkových nádorů.
Celé to způsobují dusičnany obsažené v párcích, které jsou příčinou těchto zdravotních problémů.

Zpracované červené maso běžně obsahuje sodík, dusičnany, fosfáty a jiné potravinářské přídavné látky. Uzené a grilované maso obsahuje polycyklické aromatické uhlovodíky a toto může způsobovat zvýšené riziko selhání srdce.

Dusitan a dusičnan není rakovinotvorný , ale za určitých podmínek v těle, může být změněný na vedlejší látku, které se jmenuje N-nitrosloučenina jako je například nitrosamin.

K některým konzervovaným masům se přidává vitamín C, ten udržuje dusitany stabilní a může snížit rizika rakoviny. Nové případy rakoviny způsobené dusičnany se každý rok objevují.

parkynejist2
Jak tomu předejít?

 

 
-Spotřebujte minimální množství mastných a spracovaných výrobků jako jsou párky a klobásy a nebo uzené.

-Pořádně si kontrolujte štítky a vyhněte se výrobkům, které obsahují draselné dusičnany.

-Jezte biopotraviny. Syntetické dusičnany nejsou povolené jako konzervační látky v organicky balených potravinách.

-Musíte vědět co pijete! Vyzkoušejte se informovat o pitné vodě, kterou pije veřejnost.

-Jezte stravu s vysokým obsahem antioxidantů. Vitamín C a některé další potraviny můžou snížit hladinu dusičnanů.

 

Loading...