Když se naučíte toto, už nikdy si jiné brambory neupečete



Brambory jsou skvělá a nejvšestrannější příloha. Dají se použít k zelenině, k masu, do těsta. Můžete si je vychutnat ve formě hranolků, bramborové kaše, placek, … Nic se ale nevyrovná tomu, když máte na talíři čerstvé pečené brambory.

Připravili jsme si pro vás způsob, který když odzkoušíte, už nikdy je nebudete krájet na kolečka. Na takovou přípravu budete potřebovat střední až velké brambory.

Začněte tím, že odkrojíte horní část bramboru.

brambory1

 

 
Vezměte si malý nožík a postupně vykrajujeme do bramboru kruhy.

brambory2

Nožíkem zařezávajte strany bramboru dokola, ale na dně nechte malý nerozřezaný kruh.

brambory3

 

 
Takhle nějak by měl vypadat váš brambor po řezání. Pokud jsou vaše zářezy málo hluboké, upravte je ještě před dalším krokem.

brambory4

Brambory polijeme olivovým olejem a osolíme.

brambory5

 

 
Pečeme na 220 ° C asi 40 minut. Vedle pečení sem tam brambory potřeme olivovým olejem.

brambory6

Takto by měl vypadat váš hotový upečený brambor.

brambory7

 

 
Aby to bylo dokonalejší, brambor posypeme sýrem a dáme ještě zapéct na 5 minut do trouby.

brambory8

A sýrový pečený brambor je na světě.

brambory9

 

 
Také můžete na vrch přidat slaninu.

brambory10
Jakékoliv alternativy jsou vítány. Ať už přidáte bylinky, různé sýry, omáčky, nebo zakysanou smetanu.

brambory11
Určitě nám dejte v komentářích vědět, jestli jste recept zkoušeli a jak se vám vydařil. Držím palce

 

loading...