Když se naučíte tento jednoduchý recept na majonézu, už nikdy po ní nesáhnete v obchodě



Možná si ještě někteří vzpomínáte na časy, kdy se do salátů připravovala domácí majonéza. Později tento trend vystřídaly majonézy ve skle a myslím si, že v hodně domácnostech je to stále tak. Věděli jste však jaká je příprava jednoduchá? Vždycky jsem si myslela, že je to složité, pracné a prostě pohodlnější je jít do obchodu a vybrat si. Objevila jsem však skvělý recept, dokonce bez cukru a ráda se o něj s vámi podělím.

majoneza4

 

 
Budete potřebovat:
1 vajíčko
1 lžičku citrónové šťávy
špetku soli
1 hrnek extra panenského olivového oleje

postup:
Všechny ingredience kromě oleje si vyšleháme mixérem na nejnižších otáčkách. Šleháme přibližně 30 sekund, dokud nám nevznikne spojitá hmota. Připravíme si extra panenský olivový olej a vedle nízkých otáčkách jej postupně přiléváme do směsi. Mícháme dokud nezískáme hustou a hladkou majonézu.

Někteří přidávají do majonézy i syrovátku. Je to kvůli tomu, že vám pak déle vydrží. Pokud ji však nemáte po ruce, nemusíte ji vůbec použít, ale je třeba počítat s tím, že majonéza bez syrovátky vám v ledničce vydrží maximálně jeden měsíc.

Majonézu hned po přípravě uložíme v nádobě do ledničky a můžeme konzumovat. Pokud jste přece jen použili syrovátku, je třeba nechat ji odležet alespoň 7 hodin. Majonéza se hodí do různých salátů, tak jak to všichni dobře známe, ale můžete ji použít i do různých sendvičů a dokonce i na vajíčka se slaninou a chřestem.

Inspirace na použití
majoneza7

 

 
majoneza5

majoneza8

 

 
majoneza2

Dejte nám vědět, jestli jste recept odzkoušeli, popřípadě pokud máte nějaké tipy na vylepšení, podělte se o ně v komentářích.

loading...