Když jsme už byli přejedení klasickými bramborovými plackami, kamarádka mi dala tento fantastický recept. Od té doby placky jinak nepřipravuji!



Klasické placky se skládají ze tří složek – vejce, brambory a sůl. Někdo přidává i mouku, někdo je činí bez ní. Tak či onak, takové placky děláme často, a tak se zdá, že jsme se jich už přejedli. Pokud máte rádi inovativní recepty, připravte si běloruské bramboráčky.

Jsou to klasické placky obohacené o voňavou, křupavou a barevnou zeleninu. Na talíři vypadají úžasně a věřte, že takové zeleninovo-bramborové dobroty budou s radostí jíst i Vaše děti. Jsou totiž tak barevné, až máte pocit, že jsou lesklé.

Co budete potřebovat?

6 brambor
4-5 nožiček zelené cibulky
1 červenou papriku
1 mrkev
1 vejce
4 PL mouky
olej na opékání
sůl a pepř dle chuti
Jak na to?

Papriku si nařežte na drobné kostky, cibulku si nakrájejte rovněž na drobno. Mrkev a brambory si nastrouhejte. Veškerou zeleninu vložte do větší mísy, přisypte mouku, vajíčko, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Smažte na vyhřáté pánvi jako klasické placky do zlatova. Podávejte se smetanou nebo smetanově-bylinkovým dipem.

Přejeme dobrou chuť!


loading...