Jak si nejlépe udělat dokonalé vajíčko? Podívejte se jak na to



Uvařit vajíčko se zdá být těžší než by se na první pohled zdálo. Z času na čas, se může stát, že žloutek je tekutější nebo suchý, což není velmi dobré pro jedení.
To se většinou stane, i díky tomu, že vajíčko se skládá ze dvou různých látek. Proto neboť žloutek i bílek se musí vařit na různých teplotách. Správná teplota pro vaječný bílek je 82 stupňů a pro žloutek je to 77 stupňů.

Americký kuchař Kenji López se obrátil k vědě a našel nejlepší způsob, jak uvařit vajíčka. Vložil do vroucí vody několik kusů vajíček po dobu 30 sekund, pak přidal několik kostek ledu aby udržel nižší teplotu. Každých 30 sekund vybral jedno vajíčko z vody a kontroloval jeho konzistenci.
Teď už víte správný čas, kdy si přestat vařit vajíčko a udělat si ho tak, jak ho máte rádi. dobrou chuť.

Loading...