Fantastický recept na luxusně dobrou domácí hořčici. Když ji jednou ochutnáte, už si nikdy nekoupíte hořčici v obchodě



Hořčice. Královna pochutin. Přidává se k masu, do omáček, či do dresinků. V neposlední řadě byla neodmyslitelnou součástí večeří francouzských králů.

Recept na tuto úžasnou domácí hořčici vás zaručeně dostane. Už nikdy si hořčici nevezmete z regálu.

horcice domaci1

Hořčice je jednou z nejpopulárnějších přísad na vaření. V profesionální gastronomii je bez debaty nejoblíbenější ve Francii, kde ji používají k výrobě omáček. Nezůstala však pouze v zemi galského kohouta, ale posunula se dál. V Nizozemsku ji milují v dresinků a těch věru nemají málo. Německy mluvící země ji rádi používají při přípravě masa a uzenin. Na Slovensku je to podobně – hořčici konzumujeme převážně s masnými výrobky. V Asii ji sice nepoužívají ve velkém, ale rádi ji přidávají do typických čínských omáček s kari. Dost však o využití. Nyní si společně připravíme nejdokonalejší domácí hořčici.

Budeme potřebovat:

200g hořčičných zrníček (pokud máte, mohou být půl na půl tmavé a světlé)

100ml vody

100ml ovocného octa (může být i jablečný)

2PL cukru

sůl podle chuti

Postup přípravy:

Hořčičné zrníčka si opláchneme a necháme přes noc ve směsi vody a ovocného octa.

horcice domaci2

 

 
Vodu s octem nevylévejte naopak na druhý den dáme vše spolu vařit. Do směsi přidejte sůl podle chuti. Když vám voda se zrníčky bude vřít, ztlumte plyn a nechte pomalu přejít varem ještě 1-2 minuty.

Náš tip: Chuť hořčice během vaření ochutnávejte. Někdo má rád kyselejší, někdo zase sladší. Podle své chuti si do hořčice přidávejte ovocný ocet, cukr nebo sůl.

horcice domaci3

Po převaření hořčici vylijte do mixéru a mixujte dokud směs nedostane správnou hořčičnou konzistenci.

Přichystejte si čisté uzavíratelné sklenice a mírně vychlazenou hořčici rozdělte do sklenic. Pak odložte do lednice a nechte odstát přibližně 2 dny. Pak ji můžete konzumovat, zda přidávat do vařených jídel. Neohrdnete ní ani při jednoduchých a lehkých zeleninových salátech.
Dobrou chuť!

Loading...