Fantastické zelné řízky: Okamžitě se stanou vašim nejoblíbenějším jídlem. Jsou zdravou variantou …



Jedli jste už někdy zelné řízky? Pokud ne, pak ani netušíte, o co všechno jste přišli. My vám však právě teď nabízíme šanci napravit to. Připravte si fantastické zelné řízky spolu s námi.

Klasický řízek je plátek vepřového, kuřecího, hovězího nebo i telecího masa usmažený v těstíčku, nebo strouhankou. Kdo to kdy viděl, aby se smažila zelenina? A ještě k tomu zelí! Tak tedy viděli to už mnozí a všem to chutnalo. Žádná tepelně zpracovaná zelenina nechutná lépe, než zelí v zlatavém obalu.

Budeme potřebovat:

1kg zelí

3 vajíčka

50g strouhanky

sůl od chuti

slunečnicový olej

pepř od chuti

Postup přípravy:

Zelí si nakrájíme na půlměsíčky, jak to vidíme na obrázku. Představte si, že krájíte na měsíčky například pomeranč. Takto nakrájené zelí dáme vyvařit do slané vody, aby jemně změklo. Když jsme zelí vyvařili, přendáme ho do cedníku, aby z něj důkladně stekla voda.

zelne rizky1

 

 
Rozšleháme si vejce, přidáme do nich sůl a pepř. Strouhanku si vysypeme do jiné nádoby. Nyní střídavě namáčíme zelí do kořeněných vajec a strouhanky. Připravujte zelí v trojobalu, bude to velmi chutné a křupavé.

zelne rizky2

Smažíme do zlatova z obou stran a podáváme například s pečenými brambůrkami a smetanovo česnekovým dipem.

zelne rizky3

loading...