Famózní pudingové kostky se šlehačkou. Nejlepší dezert jaký jste kdy měli!



Milujete krémové dezerty a chodíte občas mlsat do cukrárny právě tyto zákusky? Dnes si můžete podobnou, kalorickou bombu plnou krému připravit pohodlně a jednoduše i doma. Přinášíme Vám recept, který krok po kroku poodhaluje tajemství lahodné chuti tolik nadýchaného krému.

Už na lžičku, která se pomalu propadá do šlehačky a pudinku, je krásný pohled. Sliny se Vám začnou sbíhat na povel. Na nic už nečekejte a zamiřte do Vaší kuchyně.

ingredience

– 3 vejce
– 3 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce oleje
– 2 lžíce medu nebo cukru moučka
– 2 lžíce kakaa
– Vanilkový cukr
– Prášek do pečiva ½

pudingove kostky

 

 
krém
– 700 ml smetany
– 2 vanilkové pudinky
– V případě potřeby ztužovač šlehačky
– 100 g čokolády

poleva
– 100 g hořké čokolády
– Olej
– Troška smetany

postup

1) Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.

2) Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Pokud to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.

3) Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.

4) Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.

5) Pro ozdobu můžete použít cokoliv. Karamel, oříšky, nebo podrcené sušenky. Záleží na Vás.

Sdílejte tento jednoduchý recept na dokonalé pudinkové kostičky se šlehačkou i s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

loading...