Domácí karamel hotový už za 10 minut: Připravte si ho podle našeho receptu a nikdy se vám nestane, že se vám připálí



I vy vaříte karamel dlouho? Nechce se vám při hrnci stát hodinku dvě? Pak vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí karamel, který si připravíte již za 10 minut. Vhodný je do koláčů, zákusků, ale já si ho přidávám například i do kávy, když si chci dopřát nějakou příjemnou změnu. Karamel je oblíbená sladkost našeho dětství, tak si ji pojďme spolu připomenout.

karamel domaci1

 

 
Na přípravu dokonce nepotřebujete žádné kondenzované mléko, což je skvělé. Neváhejte a pusťte se do vaření, které v tomto případě nebude trvat déle než 10 minut.

Budete potřebovat:

1 hrnek mléka

1 hrnek cukru

1 hrnek sušeného mléka

50 gramů másla

1 lžíce vody

postup:

Nejdříve si ve větším hrnci smícháme cukr s vodou. Na mírném ohni mícháme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí a dokud se nezačne zbarvovat dohněda. Následně přidáme máslo, které mícháme a necháme zcela roztát. Přilijeme mléko a nezapomínáme stále míchat.

karamel domaci

Na závěr ke karamelu přisypeme sušené mléko a mícháme tak, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Vařte přibližně 5 minut a následně odstavte z plamene. Necháme trochu vychladnout a můžeme karamel polévat do zavařovacích sklenic. Karamel skladujte v lednici. Dobrou chuť.

 

loading...