Dokonce i trvdé maso může chutnat jemně a rozplývat se na jazyku. TENTO TRIK JE ZDARMA A FUNGUJE



Pokud jste koupili tvrdé maso, nezoufejte, známe možnost, jak ho rychle a jednoduše obměkčit. Existuje na to množství způsobů. Například Masajové položí kus hovězího na mraveniště. Kyselina mravenčí skvěle změkčí maso … Ale, vtipy stranou. Způsob je to výborný, ale v dnešní době se asi moc nehodí.

K tomu, abychom maso změkčili, budeme potřebovat kousek masa a sůl.

Jak změkčit maso

K tomu, abychom prokázali účinnost tohoto triku, profesionální kuchař Jack Skalfani, koupil kus tvrdého maso. Kuchař tvrdí, že masíčko bude takové měkké jako filé mignon. Filé mignon je to nejjemnější maso, jaké si umíme představit. Už se nemohu dočkat, až to vyzkouším.

maso-tipy1

 

 
Položte maso na suchou a čistou pánev.

Posypte ho po celé délce mořskou solí, nebo
jinou hrubozrnnou solí. Dáme ho na stranu.
Kuchař radí, že na tloušťku 2,5 cm, třeba maso
nechat odpočívat 1 hodinu. Takže, pokud máme
maso s tloušťkou 7,5 cm, musíme ho nechat
odpočíváte 3 hodiny. Takže musíme trpělivě
čekat.

maso-tipy2

 

 
Sůl vytáhne přebytečnou vlhkost z masa při marinování, což je důvod, že maso bude jemné a pružné. Nyní nastal čas, abychom umyli sůl z masa. Podržte maso pod tekoucí vodou, dokud nezmizí veškerá sůl.

maso-tipy3

Chcete vidět důkaz? Jack drží v jedné ruce
kousek marinovaného masa a v druhé maso
před marinováním. Oba kusy byly zakoupeny u téhož řezníka. Tmavý a porézní kousek
masa napravo se výrazně liší od pevného a jasného kusu v levé ruce.

maso-tipy4

 

 
Je čas dát maso péct. Nezáleží na tom, jaké koření zvolíme. Maso bude chutné, jemné a šťavnaté.

Stává se, že maso vypadá chutně, ale po vysmažení chuť a vzhled připomíná podrážku. Abyste tomu předešli, posypte maso solí před vařením a pak jej důkladně opláchněte.
Podělte se s tímto trikem se svými přáteli. Taková životní ráda se vám určitě bude hodit.

maso-tipy5

loading...