DO TROUBY JSEM DALA SYROVÉ neuvařené vejce se skořápkou. VÝSLEDEK je neskutečný



Jak připravit vejce?

V každých klasických anglických snídani najdeme vejce – ať už vařené nebo pečené. Tato tradice se již dávno přenesla do celého světa, vždyť ranní jídlo je nejdůležitější, prospěšné a hlavně – jeho příprava je snadná a rychlá. Navíc můžeme připravit různorodé jídla z vajec.

Dnes se podělíme se čtenáři o znalosti, díky kterým můžeme připravit kouzelné omelety a jiné mistrovská díla, v nichž hlavní roli hraje vejce. Je možné, že některé už znáte, nebo máte vlastní recept. Napište nám o tom v komentářích.

Moudré rady pro přípravu vajec

Pečící trouba místo sporáku

Abychom neměli sporák přeplněný různými kastroly s vejci, je možné je „uvařit“ v troubě na pečení. Poklademe vajíčka do formy na pečení sušenek a vložte je do trouby, která je předehřátá na 180ºC, na 30 minut. Poté je vložte do studené vody, aby vychladly. Takto získáte desítku a možná i více vajec najednou.

vejce-trouba1

 

 
Efektivní servírování

Aby se vám vajíčko neroztekly po celé pánvi, připravte si jedlé formičky z bulharské papriky, cibule nebo chleba. Je to chutné, efektivní a neobyčejně aromatické.

vejce-trouba2

 

 
Láhev na pomoc

Na oddělení žloutku od bílku nám pomůže plastová láhev. Rozbijte do misky několik vajíček, lehce stiskněte láhev a přiložte hrdlo k žloutku, láhev uvolníte: ona rychle vtáhne do sebe celý žloutek.

vejce-trouba3

 

 
Žloutek ve středu

Plněné vejce se budou připravovat snadněji, když bude žloutek uprostřed vajíčka, i jídlo bude vypadat vkusnější. Abychom toho dosáhli, položte krabičku s vajíčky na bok na 12 hodin, pak je můžete vařit.

vejce-trouba4

 

 
Vejce a kancelářský špendlík

Není nic horšího, než když polovina vařeného vejce zůstane ve skořápce. Aby se tak nestalo, je třeba do vajíčka při pokojové teplotě píchnout špendlík. Musíme dávat pozor, aby skořepina nepukají. Vložte vejce do vařené vody a vařte je obvyklým způsobem. Ne, nic nevyteče: na tupé straně vejce se nachází prázdnota, která ochrání obsah.

vejce-trouba5

přesný řez

Prořezat vajíčka na dvě stejné poloviny nám pomůže lžíce a nůž, který namočíme ve vodě, aby se na něj přiléhal žloutek.

vejce-trouba6

 

 
mistryně omeleta

Připravit nadýchanou omeletu můžeme nejen na pánvi nebo v troubě na pečení, ale i jinými zajímavými způsoby. Udělejte směs z vajec, mléka, koření, sýra, šunky a bylinek. A na přípravu omelety použijte Vaflovač nebo mikrotenový sáček.

Věříme, že tato životní rady vám usnadní přípravu vašich chutných jídel a pomohou vám dívat se na tento proces obšírněji. Pokud se vám líbil tento článek, podělte se s přáteli o tyto neocenitelné rady.

vejce-trouba7

loading...