DO SÁČKU JSEM vložila TROCHU KVASINEK, VODY, MOUKY A CUKR … TOTO RECEPT si zamilovanou CELÁ RODINA



Francouzské pečivo je skutečné umění. Kuchaři po celém světě se snaží získat tajemství receptů na nadýchané bagety, croissanty, větrníky, a jiné. Dnes vám prozradíme oblíbeným recept na francouzský chléb.

sacek-recept1

 

 
ingredience

1 polévková lžíce droždí

250 ml vody

3 polévkové lžíce cukru

½ čajové lžičky soli

80ml rostlinného oleje

1 vejce

250 g mouky

25g sezamových semínek

Příprava:

Vlož do velkého sáčku se zipem droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 g mouky.

sacek-recept2

 

 
Uzavřete kapsu a uhněte těsto.

sacek-recept3

Vložte sáček do misky s teplou vodou a nechte kynout 30 minut.

sacek-recept4

 

 
Přidej do kapsy 30 g mouky a znovu prohněte.

sacek-recept5

Nech těsto kynout ještě jednu hodinu.

sacek-recept6

 

 
Vyber těsto z kapsy, rozválej ho a rozřeš na tři stejné části.

sacek-recept7

Z každého kousku těsta vymodeluj dlouhou klobásku a zapleť ji do copu.

sacek-recept8

 

 
Připraven cop potřeš vaječným žloutkem a posyp sezamovými semínky.

sacek-recept9

Do vyhřáté trouby na 150 ° C vlož těsto a peč ho 40 minut.

Nezapomeň pozvat přátele na ochutnávku francouzského chlebu, věř, že budou chtít recept.