Do masa jsem dala sýr, máslo. Toto jídlo bude tím nejlepším, co jste kdy učinili. Příprava je nejlehčí na světě



Lahodné karbanátky se připravují nejen z vepřového či hovězího masa, ale také z jemného krůtího masa. Jeho mletou podobu si můžete koupit v obchodě, nebo ji připravíte doma podle vlastní chuti. Doporučujeme vám vzít si maso ze stehna a prsou v poměru 1:1.

Úkol je následující: Připravit si ty nejlepší šťavnaté a jemně pikantní karbanátky.

ingredience:

1kg mletého vepřového masa
1/2 bochníku chleba
120ml mléka
50g másla
2 PL slunečnicového oleje
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého sýra
2 rajčata
Sůl a pepř podle chuti

postup:

Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.
Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.
50g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.
Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.

maso syr maslo1

 

 

Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.

maso syr maslo2

Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažil a můžete tam přidat i trochu vody.
maso syr maslo3

 

 

Položte na nich tenké plátky rajčat.
maso syr maslo4

 

Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.

maso syr maslo5

 

 

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut. Hotovo!

maso syr maslo6

Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut. Přejeme vám chutný kulinářský zážitek!

Loading...