Do kuřecích prsou v celku jsme udělali zářezy. Je to tak jednoduché a chutné, že už nikdy kuřecí prsa neuděláme jinak!



Gurmánský recept, který je zcela jednoduchý? Ano prosím! Tento recept vás možná zaujme natolik, že ho ještě dnes večer budete dělat na večeři. Je to jeden z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak připravit skvělé a chutné kuřecí prsa. Kouzlo spočívá v tom, že do něj uděláte menší zářezy, do kterých pak dáte samé dobré věci.

kurazarezy1

Budete potřebovat:

kuřecí prsa

špenát

olivový olej

sýr ricotta nebo kozí sýr

sýr na posypání

sůl

koření

Tento recept se nazývá tzv. „Hasselback“ kuřecí prsa. Technika přípravy pochází původně ze Švédska, z restaurace Hasselbacken. Kuchař tehdy udělal malé zářezy do brambor a naplnil jejich slaninou a sýrem. Později se takto plnily batáty, čili sladké brambory a i jablka. Dnes vám přinášíme tento skvělý recept, kde naplňovat budeme kuřecí prsa.

 

 

postup:

Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě. Pak je osušíme pomocí papírového kapesníku a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozrezali úplně. Následně už jen opepříme a osolíme. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.

kurazarezy3

Na mírném ohni si do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minut podusíme. Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr. Možná by nebylo špatné vyzkoušet i naši slovenskou brynzu. Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela roztavený.

kurazarezy2
Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.

 

 
kurazarezy4

kurazarezy5

kurazarezy6

 

 
kurazarezy7

Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.

Troubu si předehřejeme na 200 ° C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut. Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se svrchu krásné roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batáty. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou. Dobrou chuť.

Pokud se chcete podívat, jak tento recept vypadá při přípravě, prostudujte si následující video.

 

 

Na tomto receptu je nejlepší to, že kromě toho, že je jednoduchý a rychlý, máte v každém soustu všechny suroviny pohromadě. Existuje velké množství kombinací, což znamená, že tento způsob přípravy můžete opakovat, pokud budete mít dostatek fantazie. Zde jsou nějaké moje nápady, můžete se nechat inspirovat.

kurazarezy8

 

 
náplně:

pečené červené papriky a sýr feta

jablko, šunka a sýr čedar

slaninka a modrý sýr (například niva)

divoká rýže a žampióny

slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu

SDÍLEJTE TENTO ČLÁNEK S PŘÁTELI : KLIKNI NA ,,To se mi líbí,,

loading...