DO KONZERVY JSEM vložila KUŘECÍ MASO. ZA HODINU jsem měla KRÁLOVSKÝ POKRM, který se nedá sehnat V ŽÁDNÉM supermarketu



Chcete si doma připravit delikatesu, která zabere jen 60 minut vašeho života? Pak si vyzkoušejte udělat kuřecí šunku v plechovce! Zní to trochu nezvykle, ale ve skutečnosti to bude lahůdka.

Toto si určitě nekoupíte v obchodě, protože domácí šunka neobsahuje žádná barviva, konzervační látky, ochucovadla a podobně. Maso bude jemné a dietní, ale ujišťujeme vás, že nasytí i hladové žaludky. Neváhejte a vyzkoušejte!

ingredience:

600g kuřecích prsou
1 čajovou lžičku italských bylinek
1 polévková lžíce želatiny
2 stroužky česneku
Sůl a pepř (dle chuti)

postup:

Maso si omyjte, nařežte na malé kousky, přidejte k němu želatinu v prášku, bylinky, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Vše promíchejte a nechte odstát 20 minut.
plechovka-maso1

 

 
Maso vložte do sáčku na pečení, svažte jej nití, dejte do plechovky a dobře přitlačte.
plechovka-maso2

Troubu si předehřejte na 190 stupňů a šunku pečte přibližně 50 minut (závisí to i na vaší troubě). Pod konzervu si můžete položit talíř nebo plech na pečení.
plechovka-maso3

 

 
Když je šunka hotová, nechte ji vychladit a vložte do chladničky na 12 hodin.
Domácí pochoutka je připravena! Pokud se vám recept líbí, podělte se s ním i s vašimi přáteli.

plechovka-maso4