Cikánská pečeně! Jednoduchý recept, který bude chutnat každému členovi ve Vaší rodině. Lepší pečeni jste určitě nejedli!



Milovníci Cikánské pečeně pozor! Máme pro Vás dobrůtku, kterou jste ještě nejedli. Tak jednoduchý a zároveň vynikající recept na Cikánskou pečeni jste ještě nezkusili. Jednoduše ji dejte péct i s bramborami v jednom pekáči. Tuto Cikánskou pečeni si zamilují všichni!

Co budete potřebovat:

1,5 kg vepřového masa
60 ml světlého piva
100 ml slunečnicového oleje
gyros koření
1 PL medu
2 kg brambor nakrájených na plátky
pepř a sůl dle chuti
2 cibule – může být 1 červená a 1 bílá
100 g slaniny
4-5 stroužků česneku
200 g zakysané smetany
sůl, chilli, pepř, petrželku dle chuti

 

 

Maso si naporcujeme a naložíme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před samotným pečením, aby se chutě krásně propojily. Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo másla, a naskládáme na něj asi polovinu brambor nakrájených na plátky. Přímo na plechu je osolíme a opepříme.

18051537_10209109458113853_1388441940_n

 

 
Na brambory naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli.

18051957_10209109458033851_913801321_n

 

 
Na závěr přidáme marinované maso.

18009644_10209109459233881_532902211_n

 

 
Celý postup vrstvení opakujeme znovu.

18052747_10209109458793870_1321536573_n

Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na asi 50-60 minut.

18034702_10209109458513863_660737113_n

 

 
Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření dle chuti.

18052822_10209109458393860_1950791037_n

Chvíli před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal. Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě dokud smetana nezačne hnědnout.

18072575_10209109458633866_532944581_n

 

 
18073443_10209109457833846_2127377016_n

Přejeme dobrou chuť!

loading...