Česnekoví šneci: Voňavé, chutné a hotové jen za 25 minut



Česnekové šneci je to pravé ořechové. Neznám nikoho, kdo by je neměl rád. Jsou voňavé, chutné a měkoučké. Skvělý tip od naší čtenářky jsou čerstvé bylinky, které slimákům dodají ještě výraznější chuť. Překvapte své blízké tímto skvělým receptem.

sneci1


Budete potřebovat:

400 gramů mouky

droždí

trochu cukru

4 stroužky česneku

250 ml mléka

1/2 lžičky soli

50 gramů másla

2 lžíce rostlinného oleje

bylinky

1 žloutek na potření

postup:

Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.

sneci2


Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu. V misce si smíchejte bylinky, přelisované stroužky česneku a změklé máslo.

sneci3


Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.

Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Šneci pečte 20 až 25 minut.

sneci4
Skvělá alternativa česnekového chlebu! Pokud nespotřebujete celé těsto, nevadí. V chladničce vám vydrží i 5 dní a čerstvé česnekové šneci můžete mít na stole v podstatě kdykoliv na ně dostanete chuť. A co náplň? Klidně si udělejte i směs se šunkou nebo slaninou. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.

loading...