Celý svět šílí z tohoto japonského tvarohového koláče, který je jen ze 3 ingrediencí



Máte rádi cheescake? Pokud ano, máme pro vás jeho jinou lehčí variantu, která chutná výtečně. Tento úžasný tvarohový koláč je velmi chutný a není obtížné trávení, takže se po něm budete cítit skvěle. Nejlepší na tom je i to, že bude připraven za méně než hodinu.

Budete potřebovat 3 velmi jednoduché suroviny. Stačí jen zajít do supermarketu a váš úžasný koláč je na světě. Stačí se držet jen našich pokynů.

Co potřebujeme:
3 vajíčka
120g bílé čokolády (pro zdravější alternativu můžeme použít i hořkou čokoládu)
120g tvarohu

Postupujeme následovně:

Nejdříve musíme oddělit bílky od žloutků. Bílky nechejte v ledničce a zapněte troubu na 170 stupňů.
Bílou čokoládu roztopíte na páře.
Když je čokoláda roztopená, dejte jí pryč.
Počkáme než vychladne, (pro rychlejší postup jí dejte na okno), až tedy vychladne, přidáme jí do tvarohu, který by měl mít pokojovou teplotu.
Potom teprve přidáme žloutky a smícháme špachtlí.
Vybereme bílky z ledničky a šleháme dokud se vám nevytvoří pěna – potom dáme všechny ingredience společně do misky a promícháme je.

Připravte si pekáč a skleněnou nádobu na pečení s průměrem 15cm.
Připravte si ještě papír na pečení ve 2 různých velikostech, protože jeden bude kopírovat dno nádoby na pečení a potom delší, který bude kopírovat stěny nádoby. Pro lepší pochopení uvidíte i ve videu v čase: 2:28.
Když už máte směs v nádobě na pečení, dejte jí na velký pekáč jako ve videu na který přilejete vodu

 

 

japonskydort1

Pozor abyste koláč nepřilepily během pečení. Pečte přesně 15 minut na 170-ti stupních. Potom troubu vypněte a nechte v ní ještě koláč 15 minut. Potom ho vyjměte a můžete jíst. Nezapomeňte ho ještě posypat moučkovým cukrem.

 

 

Loading...