Broskvový dort s tvarohem. Recept, který budete zbožňovat!



 Vychutnejte si voňavou a sladkou dobrotu, kterou připravíte snadno a bez větší námahy už za pár minut. Svěží broskvový dort je to nejlepší řešení na teplé dny.

Chcete-li uspořádat malou oslavu bez zvláštní příležitosti, nebo prostě zavolat přátele na návštěvu a nevíte co upéct, máme pro vás tip.

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
120 g másla
špetka soli
3 Pl vody
500 g jemného tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
trochu citrónové kůry
180 g krystalového cukru
250 g zakysané smetany
2 vejce
3 lžičky škrobu
400 g konzervovaných broskví

 

 

Postup přípravy:

Máslo si rozpusťte, smíchejte ho s moukou a solí, přidejte vodu a prohněťte těsto. Uložte jej do chladničky asi na 20 minut.

V hlubší míse si pomocí ručního mixéru důkladně smíchejte tvaroh, vejce, cukr, škrob, citronovou kůru, vanilkový cukr a kysanou smetanu.

Těsto dejte do dortové formy vystlané pečícím papírem tak, abyste pokryli i okraje. Potom ho na několika místech propíchejte vidličkou, aby se z koláče odpařila vlhkost. Samotné těsto bez náplně dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 10 minut.

 

 
Když se těsto předpečeme, vyndejte jej z trouby a vylijte do něj tvarohovo-smetanovou nádivku. Na vrch naskládáme broskve. Ovoce zatlačte do nádivky, aby z něj trčel jen vrch.

Snižte teplotu v troubě na 170 stupňů a koláč pečte ještě 40 minut.

Po upečení nechte dort vychladnout, posypte ji práškovým cukrem a podávejte. Tento dezert je hotové nebe v ústech a zvládnou ho připravit i úplní začátečníci. Přejeme dobrou chuť!

titbroskyna-678x440

loading...