Brambory dala do formy na Muffiny a připravila tak dokonalý předkrm!



Máte doma formu na muffiny? Zkoušeli jste připravit v této formě již i něco jiného kromě sladkých či slaných muffinů? Připravili jsme pro vás recept na jedinečné parmazánové brambory, které si určitě hned zamilujete. Příprava je jednoduchá a garantujeme, že tento recept od vás budou chtít všichni známí, kteří ho ochutnají. Na následujícím videu si můžete prohlédnout postup přípravy a pod videem najdete i všechny instrukce.

Suroviny na 4 až 6 porcí

3 lžíce (45g) rozpuštěného másla

2 lžíce parmazánu (25g)

1 prolisovaný česnek, nebo lžičku granulovaného česneku

1 lžíci tymiánu

sůl a pepř

8-10 brambor nakrájených na plátky

Postup

Jak jsem v úvodu zmiňovala, postup je velmi jednoduchý a celý si ho můžete prohlédnout na videu. Muffinových formu vymažeme máslem a zatím odložíme. Nacisté si brambory a následně je nakrájíme na plátky. Troubu si předehřejeme na 190 ° C a připravíme si velkou misku, do které vložíme všechny brambory. Přidáme rozpuštěné máslo, parmazán, česnek, tymián, sůl a pepř a vše spolu promícháme. Následně naskládáme do muffinových formy „bramborové komínky“ a ještě to celé můžeme okořenit popřípadě osolit. Pečeme přibližně 55 minut až hodinu, dokud nejsou okraje brambor zlatohnědé. Po upečení necháme brambory pár minut vychladnout a můžeme ještě přidat trochu parmezánu a tymiánu. V případě, že nemáte rádi tymián, který je velmi aromatický, můžete samozřejmě přidat jiné koření, jako například bazalka, rozmarýn nebo oregano. Brambory můžete podávat jako skvělé předkrm nebo popřípadě jako přílohu k masu a omáčkám.

loading...