Bramborové karbanátky jako chuťovka na večer. Všechny ingredience má doma každá rodina!



Hledáte, co uvařit k večeři, aby bylo jídlo chutné, ale nezabralo mnoho času? Tento recept je pro Vás! Dnes Vám přinášíme super rychlý recept na karbanátky z brambor.

Jsou skvělé a velmi chutné. Křupavé na povrchu a měkké, ideální na večeři s rodinou.

Bramborové karbanátky jsou na přípravu velmi jednoduché a snadno se dají servírovat například s houbovou omáčkou, smetanou nebo salátem z čerstvé zeleniny. Jsou tak chutné, že zmizí ze stolu hned!

Ingredience:

1 kg brambor
1 cibule
4 vejce
2-3 lžíce mouky
2 lžíce strouhanky
½ šálku oleje
100 g tvrdého sýra
pepř a sůl podle chuti

Postup:

1) Umyjte brambory a vložte do vařící vody se solí, nechte vychladnout.

2) Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostky

3) Přidejte strouhaný sýr

4) Smícháme nastrouhané brambory, cibuli, 2 vejce a sýr. Ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

5) Rozklepneme 2 vejce, karbanátky obalíme v mouce a pak ve vejcích. Nakonec smažíme na rozpálené pánvi s olejem nebo pečeme v troubě dozlatova.

chiftelute-de-cartofi-1024x512

Recept na bramborové karbanátky!

loading...