Bez žádného zavařování: udělejte si nakládané rajčata s cibulí v chutném sladkokyselém nálevu. Jedinečný recept!!



My Vám nabízíme rajčatový salát na polský způsob. Pokud máte rádi kyselé zavařeniny, tak určitě oceníte tento recept.

Všechny ingredience jsou určeny na 1 litrovou sklenici
Použijte 9% ocet
Rajčata mohou být jakékoliv: měkké, s rozlišných velikostí či vzhledem

ingredience:

700g rajčat
Polovina svazku petržele
500ml vody
½ polévkové lžíce soli
1 čajová lžička octa
2ks cibule
Polovina svazku kopru
1½ polévkové lžíce cukru
1 čajová lžička slunečnicového oleje

Příprava:

1) Cibuli nakrájejte na kroužky, rajčata na plátky a listovou zeleninu nasekejte na menší kousky.
2) Ingredience vkládejte střídavě do sterilizovaného sklíčka následovně: cibule, zelený porost a rajčata.
3) Poslední vrstva by měla být zakončena cibulí a následně přidejte slunečnicový olej.
4) Do vroucí vody přidejte sůl, cukr a ocet. Tímto nálevem pak zalijte salát v sklíčku a uzavřete ho kovovým víčkem. Zavřenou skleněnou nádobu přetočte a nechte vychladnout.
5) Pokud chcete, aby si vaši příbuzní nebo přátelé mohli pochutnat na lahodných rajčatech iv zimě, pošlete jim tento skvělý recept.

thumb-6

Recept na zavařené rajčata!

loading...