Bez cukru, bez mouky a jenom za 10 minut připravený nepečený cheesecake s malinami



Příprava vám bude trvat přibližně 10 minut. Je to velmi jednoduchý dort na přípravu, který sníte skoro stejně rychle jako ho uděláte

K přípravě budeme potřebovat:

1 bal. – Bezlepkových sušenek
30 g – máslo
1 lžíce – kokosový olej
250 g – mascarpone
250 g – jemný tvaroh
med nebo jiné sladidlo podle toho co máte rádi
250 g – malin
1/2 bal. – Želatina v prášku

postup:

1.

Sušenky rozmixujeme tyčovým mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěný kokosový olej.

2.

Připravíme si kulatou formu na pečení. Na tyto ingredience je ideální velikost formy 15 cm, dno vyložíme pečícím papírem a na to navrstvíme Sušenkovou hmotu. Lžící uhladíme a navrstvíme utřené mascarpone s tvarohem (osladíme sladidlem, ale klidně můžete použít i med nebo cukr, jak chcete). Použijte kvalitní mascarpone, které je tuhé, ne jeho napodobeniny, které se ještě i hýbou v kelímku. Kvalitní mascarpone je husté a lžící se hůře vybírá z obalu.

3.

Na tuto mascarpone hmotu navrstvíme malinovou hmotu – maliny tyčovým mixérem rozmixujeme na dřeň, přidáme polovinu želatiny a jemně dřeň v mikrovlnce ohřejeme. Nalijeme na mascarpone hmotu a dáme do lednice ztuhnout.

cheesecake1

Loading...