24 nejlepších kuchařských tajemství a triků od profesionálního šéfkuchaře Jamieho Oliviera!



Renomovaný britský kuchař Jamie Olivier je virtuózem, mistrem ve svém řemesle. V kuchyni inspiruje nejen ženy, ale i muže a pro jeho šikovné nápady ho miluje celý svět.

Jamieho recepty jsou chutné a zdravé a hlavně tvořeny s láskou. Viz jeho nejlepší kuchyňské triky a zlepšováky.

1-14

TOP 24

* Pokud chcete, aby byly kořeněné brambory v jídle chuťově výraznější, nasekejte do nich bylinky až po tepelném zpracování.

* Před smažením nebo pečením ryb, potřete maso obyčejným rostlinným olejem. Můžete do něj přidat česnek. Rostlinný olej zaručuje křupavou kůžičku.

* Pokud toužíte po dokonalé bílkové pěně na koláč, která bude držet i po dvou dnech jakoby se právě dopekla, Nešlehejte ji jen v misce, ale šlehejte ji nad párou a s dávkou cukru.


* Smíchejte nasekaný šťovík a fenykl, přidejte několik kapek citrónové šťávy a máte univerzální prostředek na nádobí, který rozpustí i tu největší špínu a mastnotu.

* Pokud chcete, aby se vám steaky opekly dozlatova a měli křupavý povrch, před hozením na oheň jej posypte moukou.

* Vařené brambory na salát řežte ještě horké.

* Chcete-li dát pečenému kuřeti fantastickou, jemně uzenou chuť, hoďte do pekáče kousek slaniny. Maso bude měkčí, voňavější a hlavně chutnější.

* Při přípravě krabího masa ho nezapomeňte před tepelnou úpravou vykoupat v grapefruitovém džusu.

* Chcete udělat originální rizoto? Přidejte do vody, ve které vaříte rýži, asi deci Vermuthu.

* Pokud jsou olivy, které jste nakousli příliš slané, hoďte je na 5 minut do misky s octem.

* Před tím, než hodíte ryby na rošt, aby se grilovaly, posolte je. Kůže se vám na gril nepřipečouí a ryby zůstanou i vizuálně dokonale upečené.

* Aby vůně smažené cibule nenasákla do celého bytu, předtím, než ji hodíte na oheň ji osolte.

* Pokud máte příliš štiplavou chilli papričku, odstraňte semínka a papriku pořádně propláchněte ve studené vodě.

 

 
* Pro aromatičtější a výraznější chuť dušené zeleniny, přidejte lístky máty.

* Při grilování ryb používejte kousek slaniny. Kúže i maso bude aromatičtější.

* Chcete-li z citronu nebo limetky vylisovat více šťávy, opláchněte je nejprve teplou vodou a potom dlaní poválejte po pracovní desce. Dostanete jednou tolik šťávy.

* Hřiby nikdy nesolte dříve, než na konci vaření. Některé ztvrdnou, jiné zase pustí příliš mnoho šťávy.

* Řepu vařte vždy v osolené vodě, jinak pustí nechutný puch.

* Chcete-li při pečení kuřecího odstranit přebytečný tuk, obalte během prvních 10 minut pečení maso do papíru na pečení .

* K přípravě tučnějšího masa se skvěle hodí sušené meruňky. Absorbují přebytečné pachy a tuk nezůstane žvýkavý

* Chcete-li na koláči nebo dezertu zvýraznit chuť pomeranče, použijte jako polevu hořkou čokoládu.

* Přebytečné kalorie a tuk z jídla odstraníte přidáním ananasu.

* Předtím, než špagety zlomíte, zabalte je do utěrky.

* Chcete-li připravit bezkonkurenční sýrovou omáčku, přidejte do ní trochu mléka a citronové kůry.

* Toto je jen zlomek z tajemství světoznámého šéfkuchaře, o které se rozhodl podělit se svými fanoušky. Možná časem pustí na světlo světa další vychytávky. Zatím se však musíme spokojit s těmito a nejen to. Třeba je i vyzkoušet!

loading...