10 vynikajících triků do kuchyně, díky kterým se z vás stane kulinářská bohyně



I vy někdy sledujete kulinářské umění se zatajeným dechem? Profesionální kuchaři dokáží jedním tahem oloupat jablko nebo dokonce jedním pohybem oloupou vajíčko natvrdo. Také znají triky, jak při krájení cibule neplakat a vytvářejí úžasné jídla a zákusky, které jsou ozdobou jejich kuchyně.

Dnes jsme si pro vás připravili některé triky, které se mohou i vám do kuchyně hodit.

jogurtové pusinky

triky-kuchyne1

 

 
Jogurtové pusinky jsou velmi chutné a co je důležité, jedná se o zdravou svačinu, kterou ocení zejména ti nejmenší. Je to velmi jednoduché. Jogurt dáme nejprve do plastového sáčku nebo do cukrářské stříkačky a na papír na pečení vytvarujeme mini pusinky. Pak je stačí vložit na hodinu do mrazáku a máte na stole nádherný a zdravý pokrm. Skvělé! Koho by to napadlo?

Jako při krájení cibule neplakat?

triky-kuchyne2

 

 
Triků, které vyřeší tento problém je mnoho, ale já mám jeden ověřený. Před samotným krájením vložím cibuli asi na 15 minut do mrazáku a až následně ji krajím. Ještě jsem nevyronila ani jednu slzu. Znáte i nějaké jiné ověřené rady? Dejte nám vědět v komentářích.

Jak jednoduše oloupat vajíčko natvrdo

triky-kuchyne3

Zde existuje také mnoho rad, ale o této jste možná ještě neslyšeli. Když dáme vajíčka do vody, stačí k nim přidat jeden-dva plátky citronu. Loupání vám půjde od ruky. Mimochodem, 1/2 lžičky jedlé sody přidané do vody během vaření funguje stejně dobře.

Jak péct bez vajíček

triky-kuchyne4

 

 
Chystáte se péct koláčky nebo jiné pečivo? Došli vám vajíčka a nechce se vám chodit ze obchodu? Zkuste použít banán. Poměr je následující: 1 vajíčko = 1/2 banánu. Chuť nebude o nic horší, jen navíc nemusíte použít tolik cukru.

perfektní káva

triky-kuchyne5

 

 
Tento trik ocení všichni milovníci kávy, nebo všichni ti, který bez šálku espressa jednoduše nevstanou z postele. Při přípravě kávy přidejte špetku soli a skořice. Sůl pomáhá zbavit kávu hořkosti a skořice dodá skvělou chuť a vůni.

Jak rozkrojit jablko bez nože

Je to jednoduché. Stačí když nejdříve zakroutíte stopkou tak, aby sama přirozeně odpadla. Pak je to už jen o správném uchycení. Jablko uchytíme do obou ruk a trochu ho potoční, abychom zjistili, jak se nám drží nejlepší. Pak už jen stačí jablko oddělit na dvě části tak, aby se předělilo jako při krájení.

Rychlé loupání česneku

triky-kuchyne6

 

 
Chcete-li, aby bylo loupání česneku jednodušší, vložte ho na 15 sekund do mikrovlny. Uvidíte, jak vám to usnadní život.

nejchutnější paprika

triky-kuchyne7

Při nákupu papriky se dívejte na její konec. Pokud vidíte 3 hrboly, jedná se o „mužský“ rod a pokud uvidíte 4 hrboly, jedná se o „ženský“ rod. „Ženské papriky“ jsou mnohem sladší a je lepší je používat v kuchyni, dokud jsou ještě čerstvé. „Mužské papriky“ jsou žilnatějšímu a mají výraznější chuť. Jsou skvělé jako ingredience navíc do různých jídel.

Krájení bez nože

triky-kuchyne8

 

 
Napadlo vás někdy na krájení použít napnutou nit? I někteří nejlepší světoví kuchaři občas krájí takto.

loupání brambor

Pokud neradi loupete čerstvé brambory, máme pro vás řešení. Nejprve je třeba udělat jeden řez kolem celého bramboru. Následně brambory v hrnci zalijeme horkou vodou a uvaříme je. Horkou vodu vylijeme a zalijeme je studenou. Pak už jen stačí brambory vyvléci ze slupky. Jednoduché, že? Nejlépe to funguje u nových brambor, které mají tenkou slupku.

Líbí se vám tyto rady a triky do kuchyně? Určitě se o ně podělte i se svými přítelkyněmi a sdílejte tento článek.

loading...