10 nejlepších receptů na rychlé nepečené dezerty. Určitě si každý vybere!



Těchto 10 receptů na nepečené dorty si zamilujete. Neváhejte tyto recepty doma vyzkoušet. Uvidíte, že budou chutnat celé rodině!

1. Banánový nepečený dezert z máslových sušenek

1

Budeme potřebovat:

2 balení vanilkového pudinku

700 ml studeného mléka

1/3 šálku arašídového másla

240 ml smetany na šlehání

27 ks máslových sušenek

3 banány

60 g čokolády

2 šálky moučkového cukru

1/4 šálku másla

1 lžička vanilkové esence

2 lžíce mléka

 

 
Postup:

V malém množství mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko dáme ohřát. Když mléko vře, přidáme rozmíchané pudinkové prášky, arašídové máslo a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a opatrně ji vařečkou přimícháme k pudinku. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudinkový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek.

Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme takto: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec opatrně přilijeme mléko. Zamícháme do krémové hmoty. Odložíme do chladničky ztuhnout a můžete podávat. Dobrou chuť!

 

2.Nepečený piškotový dort s banány

87556188-1a498603074c65-full-1

Budeme potřebovat :

1 balení piškotů

1 balení smetany ke šlehání 33 %

2 balení zakysané smetany

cukr podle chuti

2 banány

kakao na posypání

 

 
Postup :

Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a pomalu přidáme obě zakysané smetany. Osladíme cukrem podle chuti. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme. Poprášíme kakaem a odložíme na celou noc do ledničky. Dobrou chuť !

3.Nesmrtelný nepečený smetanový dezert , připravený za 5 minut

2

Budeme potřebovat :

45 ks dlouhých dětských piškotů

1 kg zakysané smetany

250 g cukru

1 balení vanilkového cukru

600 g ovoce podle chuti

250 – 500 ml smetany ke šlehání

 

 
Postup :

Zakysanou smetanu utřeme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu, na dno poklademe dlouhé dětské piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu ovoce a postup opakujeme. Odložíme do ledničky ztuhnout. Nejlepší je připravit tento dezert večer, nechat ho tuhnout celou noc. Piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí. Na talíři podáváme s vyšlehanou šlehačkou a ovocem. Dobrou chuť !

4.Nepečené mraveniště s banánem

3

Budeme potřebovat :

600 g perníku v čokoládě nebo obyčejné piškoty

600 g zakysané smetany

100 g moučkového cukru

2 banány

mleté vlašské oříšky

kokos

čokoláda na ozdobu

 

 
Postup :

V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pořádně promícháme metličkou. Nejdříve poklademe na polovinu překrojené perníky rovnou na tác ( ty namočíme do zakysané smetany ). Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou. Posypeme kokosem a mletými oříšky. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc ztuhnout. Dobrou chuť!

5. Dvoubarevné nepečené řezy

4

Budeme potřebovat :

1 balení bebe sušenek – mléčné

1 balení bebe sušenek – kakaové

1 balení vanilkového pudinku

250 ml mléka

125 g másla

80 g moučkového cukru

250 g měkkého tvarohu

 

 
Postup :

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem utřeme do pěny, opatrně vmícháme tvaroh a vychladlý pudink. Takto připravenou nádivkou spojujeme střídavě kakaové a mléčné sušenky. Nakonec natřeme zbylou nádivkou po stranách. Dáme do ledničky celou noc a krájíme šikmým řezem. Dobrou chuť!

 

6.Nepečený broskvová dort

5

Budeme potřebovat:

1 balení světlých kulatých piškotů

1 balení tmavých kulatých piškotů

1 konzerva kompotovanými broskví

5 kelímků zakysané smetany

2 balení ztužovače do šlehačky

3 lžíce moučkového cukru

3 lžíce Granka

čokoládová rýže na ozdobení.

 

 
Postup:

Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr. Vytvoříme hustý krém. Na dno dortové formy dáme tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu. Na piškoty dáme třetinu smetanového krému a rovnoměrně rozetřeme. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty. Na druhou vrstvu poklademe piškoty, na tenké plátky nakrájené kompotované broskve, navrstvíme druhou třetinu krému, rovnoměrně ho rozetřeme a poklademe znovu tenké plátky ovoce. Poklademe piškoty plochou stranou nahoru a do zbylého smetanového krému přidáme granko a důkladně promícháme. Tmavý krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Vrch ozdobíme dvoubarevnou čokoládovou rýží a zakryjeme celý dort alobalem a odložíme do ledničky. Dobrou chuť!

7.Nepečený nutellový zákusek

6

Budeme potřebovat:

250 g kakaových sušenek

40 g másla

100 ml broskvového džusu

30 g čokoládového prášku pro přípravu horké čokolády

 

 
Krém:

250 g smetanový sýr (mascarpone, filadelfie, apod..)

50 g moučkového cukru

150 g nutelly

500 ml smetany ke šlehání

150 g čokolády

150 ml smetany ke šlehání

Postup:

Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku). Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru 26 cm (dno raději vyložte pečícím papírem) a odložíme do ledničky ztuhnout. Nutellu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladké hmoty. Hmotu rozdělíme na 2 části. Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem, druhou polovinu přidáme k rozpuštěné Nutelle. K zamíchání nutelly spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a důkladně promícháme. Smetanu na polevu zahřejeme (nevaříme!) a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Na základ navrstvíme bílý krém, na bílou navrstvíme tmavý krém a na vrch navrstvíme připravenou polevu ze smetany a čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

 

 

8.Nepečené 3bit řezy

7

Budeme potřebovat:

1 balení karamelového salka

máslové sušenky

Na krém budeme potřebovat:

500 ml mléka

3-4 šálky krupicového cukru

200 g másla

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce bramborového škrobu

750 ml smetany na šlehání

3 balení ztužovače do šlehačky

3 lžíce krupicového cukru

čokoláda na strouhání

 

 
Postup:

Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 31 cm. Dno vyložíme sušenkami. Zalijeme karamelovým salkem a důkladně uhladíme. Znovu navrstvíme sušenky. 250 ml mléka přivedeme do varu a v druhé polovině rozmícháme cukr, mouku a škrob. Když nám mléko vře, přidáváme za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme vychladlou mléčnou hmotu. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Poklademe sušenky. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem do šlehačky, navrstvíme na sušenky a uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout. Před podáváním vrch ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!

9.Rychlý nepečený jahodově banánový dezert, připravený za 15 minut

8

Budeme potřebovat:

24 ks dlouhé dětské piškoty

jahody

banány

1 balení vanilkový pudink

1 balení jahodový pudink

6 lžic krupicového cukru

700 ml mléka

 

 
Postup:

Uvaříme vanilkový a jahodový pudink, ale pouze z 350 ml mléka, které jsme osladili 3 lžícemi cukru. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Banán nakrájíme na kolečka. Připravíme si formu, vyložíme ji potravinářskou fólií, na dno poklademe piškoty, navrstvíme polovinu vanilkového pudinku, poklademe jahody, navrstvíme polovinu jahodového pudinku, poklademe piškoty, navrstvíme vanilkový pudink, poklademe banány, navrstvíme jahodový pudink a znovu poklademe piškoty. Odložíme do ledničky ztuhnout a dále můžeme podávat. Dobrou chuť!

10.Famózní nepečené ovocné řezy

9

Budeme potřebovat:

250 g máslové sušenky nebo bebe sušenky

5-6 ks banánů

1 l mléka

2 balení čokoládového pudinku

1 balení vanilkového pudinku

250 g jemného tvarohu

8 lžic krupicového cukru

2 balení vanilkového cukr

500 ml smetany ke šlehání

2 lžíce moučkového cukr

 

 
1 kelímek zakysané smetany

skořice na posypání

kulaté dětské piškoty

mandarinkový kompot

Postup:

Na menší plech dáme sušenky, na polovinu rozkrojené banány a zalijeme je mírně vychladlým čokoládovým pudinkem (Puding: 1/2 l mléka rozdělíme na 2 části, jednu vylijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce krupicového cukru a přivedeme do varu. Mezi tím v druhé části mléka rozmícháme 2 čokoládové pudinky a za stálého míchání vlijeme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí). Na pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, okapané mandarinky. Sušenky můžete potřít i šťávou z mandarinek. Připravíme si druhý pudink – z půl litru mléka, vanilkového pudinkového prášku, krupicového cukru a vanilkového cukru uvaříme pudink, necháme ho vychladnout a do vychladlého přidáme opatrně tvaroh. Mixérem spojíme. Krém navrstvíme na mandarinky, poklademe piškoty a na vrch navrstvíme šlehačku s moučkovým cukrem, do které jsme přidali zakysanou smetanu a mixérem krátce spojíme. Vrch před podáváním ozdobíme skořicí. Ještě před podáváním odložíme koláč do lednice ztuhnout alespon na 6 hodin. Dobrou chuť!

loading...